Een avond gezelligheid is altijd welkom. Organiseer een feestje voor je vrienden en spendeer wat fijne quality time samen. Een feest organiseren vergt energie, kost tijd en een goede planning is een vereiste. Waar moet je beginnen? Wat moet je regelen? Geen zorgen, volg de stappen van dit artikel en je zult geen enkel detail in de organisatie over het hoofd zien.
We zetten alle benodigdheden voor je op een rij inclusief wat je op voorhand allemaal moet regelen.

Dit heb je nodig voor een feestje met vrienden
© Pixabay.com

1. Stuur een uitnodiging
Wil je een feest organiseren voor je vrienden, dan moeten ze hier natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Stuur een uitnodiging uit. Afhankelijk van de viering doe je dit per post of per email. Is het een verjaardag of een speciale viering, dan is een uitnodiging per post netjes. Is het gewoon een casual gathering op een vrijdag avond, dan is een mailtje of een appje ook voldoende.

2. Bepaal een thema en koop je decoratie
Wil je een thema aan je feest koppelen? Vaak is dit wel leuk. Het geeft het feest altijd toch nét iets extra’s en draagt bij aan de gezellige sfeer. Wanneer je je thema hebt bepaald kan je beginnen met het shoppen voor decoraties die binnen dit thema passen. Denk hierbij aan ballonnen, slingers en feestmutsjes. Ben je creatief dan kan je de feestmutsjes en slingers ook personaliseren door uitgeprinte foto’s van je gasten.

3. Hapjes en drankjes
Dit is misschien wel het belangrijkste punt in deze lijst. Hapjes en drankjes zijn een must. Ze maken of breken een feest. Bedenk eerst goed wat je wilt serveren. Komen je gasten echt eten of is het meer een avond met snacks? Je kunt altijd beter te veel dan te weinig in huis hebben. Probeer, in hoeverre dat ook kan, rekening te houden met de dieetwensen van je gasten. Het is heel vervelend als er mensen tussen zitten die een vegan dieet, een glutenvrij dieet of een ander soort dieet volgen en er niks voor hun tussen zit. Check dit dus eerst op voorhand.
Wat het altijd goed doet zijn party schalen. In deze schalen kun je veel verschillende hapjes plaatsen. Van gezonde snacks zoals selderij en wortelen met hummus tot chippies en chocolade. Je kunt er ook voor kiezen warme gerechten en hapjes te serveren. Is je thema ‘Viva la Mexico’, dan kan je bijvoorbeeld een taco bar creëren waar iedereen zijn eigen taco’s kan maken op basis van de ingrediënten die je hebt neergezet.
Qua drankjes is het altijd goed om zowel alcoholische als niet-alcoholische opties te hebben zodat er voor iedereen wat tussen zit. Probeer een samenhang te creëren tussen de hapjes en de drankjes, zodat alles mooi op elkaar aansluit.

Feestje
© Pixabay.com

4. Muziek, muziek en muziek
Bij elk goed feestje hoort muziek. Of het nu een babyborrel is, een housewarming party of een verjaardagsfeest. Muziek hoort er altijd bij. Kies op basis van je feest wat voor soort muziek je wilt. Huur je een DJ in, leen die super goede geluidsinstallatie en soundbar van je ouders of maak je een relaxte Spotify playlist aan met chille nummers. Kies voor de optie die het best aansluit op jouw feest. Geef je een feest met luide muziek, vergeet dan ook je buren niet in te lichten en spreek een eindtijd met ze af. Het feest moet wel leuk blijven, maar je wilt natuurlijk ook geen overlast veroorzaken.

5. Polaroid camera’s
Leg wat polaroid camera’s neer op je feest. Zo kan je altijd spontane foto’s maken en kunnen je gasten hier ook gebruik van maken. Zo creëer je samen mooie herinneringen en fotomomenten. Momenten waar je later nog met veel plezier op kunt terug kijken. Tevens kan je deze foto’s weer gebruiken bij de uitnodiging voor je volgende feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *