We leven in een bijzondere periode, door toedoen van het Coronavirus. 2020 zal voor altijd in ons geheugen staan gegrift en in geschiedenisboeken uitvoerig worden beschreven. Maar dat is iets voor later. Dat de ontwikkelingen rondom het Coronavirus jou nu erg bezig houden is begrijpelijk, dat geldt voor heel veel mensen met jou. Maar je kan ook trachten de positieve kanten van deze voor iedereen lastige periode in te zien. Hoe vul jij bijvoorbeeld je vrije tijd in, nu je wordt beperkt door allerlei maatregelen die je van bovenaf worden opgelegd?

Hoe kom je de dag door in tijden van Corona
© Pixabay.com

Hobby’s

Ga er eens goed voor zitten en beantwoord de volgende vraag: aan het beoefenen van welke hobby’s kom je al lange tijd niet of te weinig toe? Zet ze eens voor jezelf op een rij en bekijk wat wel en niet kan, om je vrije tijd aan te besteden. Dit is namelijk de mogelijkheid bij uitstek om ze nieuw leven in te blazen.

Sporten

Sporten kan prima, als je dat maar niet in teamverband doet uiteraard. Maar je kan best alleen gaan hardlopen, fietsen of wandelen, zeker in gebieden waar je niet veel mensen tegen komt. Je vrije tijd alleen buiten besteden is dus een goede keuze. Moet je al langere tijd eens flink wat uren in je tuin werken? Dit is het moment om je buiten eens lekker onderhanden te nemen. Daar kan geen workout tegenop!

Creatieve hobby’s

Ben je creatief aangelegd maar heb je altijd vrije tijd te kort? Wil je al zo lang dat ene schilderij nu eindelijk eens afmaken? Nu is de kans op dit in één keer te doen, je zal er ruim de tijd voor hebben. Ben je al lang niet meer toegekomen aan het schrijven in je dagboek of het schrijven van een verhaal? Of wil je al zolang een beginnen met het schrijven van je mémoires? Pak je pen of laptop en grijp je kans. Nu je er zowel in tijd als in je hoofd ruimte voor hebt, is dit een mogelijkheid die niet nog een keer voorbij komt. De kans is groot dat je in de toekomst meer vrije tijd aan jouw creatieve geest gaat gunnen.

Verzameling
© Pixabay.com

Verzamelingen

Ligt jouw postzegelverzameling op zolder stof te vangen? Heb je een andere verzamelhobby waar je te weinig vrije tijd aan besteedt waardoor je verzameling een zootje is geworden? Ruim de tafel leeg en orden al jou met liefde verzamelde postzegels of voorwerpen. Daarna wordt het alleen maar makkelijker om je verzameling op orde te houden.

Administratie

Je administratie bijhouden is voor de meeste mensen niet hun meest favoriete bezigheid. Er is altijd wel een smoesje om het niet te doen. Trek er nu eens een dag van je vrije tijd voor uit. Voor je het weet, heb je flinke administratieve stappen gezet. Je zal je zelf dankbaar zijn als je weer helemaal bij bent!

Opruimen en ontspullen

Vind je al zolang dat je huis rommelig is en je teveel spullen hebt? Begin dat eens met een grove schifting en leg dingen apart die je al heel lang niet hebt aangeraakt. Ga je ze ooit nog gebruiken? Als je eerlijke antwoord nee is: snel weggooien. Geloof ons: volgende week weet je al niet meer wat je hebt weggegooid. Hoe heerlijk is het om in een opgeruimd en leger huis te wonen? Als het Coronavirus definitief verleden tijd is, heb jij in ieder geval je vrije tijd erg goed besteed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *