Wanneer je jouw volgende vakantie wilt boeken, zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk de mooiste vakantie boeken en een heerlijke tijd tegemoet gaan. Maar welke factoren kunnen je hier het beste bij helpen en waar dien je rekening mee te houden? Men zegt dat een goed begin het halve werk is. Plan daarom jouw reis door rekening te houden met de volgende 4 zaken zodat ook jij ervan gegarandeerd zal zijn dat je jouw ideale vakantie tegemoet gaat.

Zo boek je jouw ideale vakantie
© Pixabay.com

1. Wat voor soort vakantie wil je
Voordat je jouw reis boekt, zijn er een aantal dingen die je voor je zelf goed duidelijk moet hebben. Wat voor soort vakantie wil je boeken? Ben je op zoek naar een hele actieve vakantie of zoek je een vakantie waar je goed tot rust kunt komen. Ben je op zoek naar een skivakantie of ben je juist op zoek naar een zonovergoten bestemming. Maak een lijst met alles waar jij behoefte aan hebt voordat je een nieuwe reis boekt. Zorg ervoor dat je alles wat je van de bestemming en vakantie verwacht noteert zodat je gericht op zoek kunt gaan naar een bestemming die hierbij past.

2. Bestemming, bestemming, bestemming
Wanneer het duidelijk is wat voor vakantie je voor ogen hebt, is het tijd om naar je bestemming te kijken. Bekijk per bestemming ook hoe het klimaat ter plaatse zal zijn in de periode wanneer je op vakantie wilt gaan. Voorbeeld: Wil je een ver en tropische vakantie en kies je voor Bali, ga je zeker een mooie reis tegemoet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat Bali (en veel andere Aziatische bestemmingen) een regenseizoen kennen. Hoe het regenseizoen er uitziet valt niet te voorspellen. Het ene jaar valt er meer regen dan in het andere jaar. Het is wel zonde dat wanneer je echt een zonvakantie wilt je ergens bent waar het meer dan 12 uur per dag regent. Maak een lijst van verschillende bestemmingen en kijk per bestemming of deze voldoet aan jouw vakantie wensen.

Vakantie
© Pixabay.com

3. Wat is je budget
Wanneer je een bestemmingenlijst hebt gemaakt is het tijd om je budget te bekijken. Elke bestemming heeft een eigen prijskaartje. Het kan ook zijn dat je via een reisaanbieder nét een goede deal vindt voor een bepaalde bestemming. Maak een mooi lijstje en schrijf achter elke bestemming het bedrag wat je ongeveer kwijt zult zijn. Hou hierbij rekening met niet enkel de vliegtickets en de accommodatie, maar ook de activiteiten ter plaatse, maaltijden en vervoer. Sommige bestemmingen zijn goedkoper dan andere. Dichtbij op reis betekend niet altijd goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Zaventem heel goedkoop naar Rome of Barcelona vliegen met een budget airline, maar ter plaatse kan alles vrij duur zijn. Boek je een vliegticket naar Vietnam of Maleisië, dan ben je initieel misschien een paar honderd euro kwijt aan je vliegticket, maar ter plaatse is het leven weer een stuk goedkoper. Het heft elkaar vaak op, dus hou hier zeker rekening mee. Kijk dan naar je eigen budget. Welke bestemming sluit het beste aan? Et voilà, dat is jouw vakantiebestemming voor dit jaar.

4. Sluit een verzekering af
Een reisverzekering afsluiten is altijd belangrijk, dat hebben we geleerd sinds het Covid-19 virus. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren, wat je te wachten staat en waar je tegen aan kunt lopen. Sluit altijd een reisverzekering af zodat je weet dat je in ieder geval gedekt bent en als er problemen ontstaan dat je jouw reis probleemloos kunt omboeken of een terugbetaling mag verwachten.

Volg bovenstaande tips voordat je een reis boekt en we zijn ervan overtuigd dat op deze manier jouw ideale vakantie tegemoet zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *